Over Ons

Assefa

Assefa Negash, psychiater en regie-behandelaar

Na mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UVA), heb ik gewerkt als arts in vluchtelingcentras. Mijn werk met getraumatiseerde vluchtelingen was een belangrijke reden voor mijn keuze voor de psychiatrie. Naast mijn psychiatrische opleiding in Nederland, heb ik een gedegen opleiding transculturele psychiatrie gevolgd aan McGill University, Canada. Dit is de tak van psychiatrie die zich bezighoudt met problemen van mensen met een andere culturele afkomst.
In de afgelopen jaren, heb ik bij diverse GGZ-instellingen gewerkt en veel ervaring opgedaan bij de behandeling van clienten met diverse klachten waaronder trauma/angst, depressie, psychose en ADHD, etc. Naast indviduele factoren, gaat mijn aandacht ook uit naar contextuele, systemische, relationele en somatische factoren bij het identificeren en behandelen van psychische problemen. Ik hecht waarde aan een holistische benadering bij het zoeken naar oplossingen voor menselijk leed.

AGB: 03100032 BIG: 39035920901

 

Ebony

Ebony Menso, psycholoog NIP

Ebony is geboren en getogen in Brabant, waar zij ook haar master Klinische psychologie afrondde.
Zij deed haar eerste werkervaring op bij de GGZ in een klinische setting voor mensen met o.a. eetstoornissen, verslaving en psychotische stoornissen. Ook het afnemen van uitgebreide diagnostiek behoorden tot haar taken.
Na deze werkervaring verhuisde Ebony naar Amsterdam en ging zij door in de verslavingszorg, waar ze een passie vond voor het werken met mensen met een dubbele diagnose. Ebony heeft een grote affiniteit ontwikkeld met complexe problematiek, zoals trauma en verslaving.
Naast haar passie voor de psychologie, heeft zij van jongs af aan een passie voor voeding en beweging. Volgens Ebony bestaat optimale gezondheid altijd uit zowel mentale als lichamelijke gezondheid. Vanuit dit oogpunt volgde zij tevens de opleiding tot orthomoleculair therapeute.
Cliënten geven aan dat Ebony makkelijk contact maakt, zij zich snel op hun gemak voelen bij haar en dat zij doortastend te werk gaat.

AGB: 94107518

 

 

Lieke

Lieke Peters, psycholoog NIP

Lieke heeft haar opleiding Klinische Psychologie gevolgd aan de Universiteit Utrecht, welke zij in 2006 heeft afgerond. In de jaren erna heeft zij bij GGZ instelling BigMove Institute veel ervaring opgedaan in de behandeling van volwassenen met uiteenlopende complexe problematiek en heeft zij zich verder gespecialiseerd in traumabehandeling (EMDR), Cognitieve Gedragstherapie en Schematherapie. In haar behandeling werkt zij vooral vanuit een cognitief gedragstherapeutisch, waarbij de verbinding met de cliënt centraal staat.

AGB: 94107312

 

Jolien

Jolien Ridder, psycholoog NIP

Jolien is geboren en getogen in Amsterdam, waar zij aan de UvA haar Master Klinische psychologie behaalde. Zij heeft gewerkt op het AMC, waar zij werkte met angst- en dwangstoornissen. Daarna heeft zij in Canada gewoond en werkte ze in een blijf-van-mijn-lijfhuis. Ze gaf begeleiding aan vrouwen die het slachtoffer waren van huiselijk geweld. Jolien vervolgde haar loopbaan als psycholoog in de verslavingszorg bij GGZinterventie in Amsterdam, waar zij naast behandeling van verslaving ook veel hiernaast voorkomende problemen behandelde zoals depressie en sociale angst. Naast ervaring individuele therapie heeft zij veel ervaring met groepstherapie en systeemtherapie (familiegesprekken).

Jolien gaat graag gedragstherapeutisch te werk, omdat zij gelooft dat je nieuw gedrag vooral leert door het te doen. Zij combineert in sessies cognitieve gedragstherapie met elementen uit het 12-stappen Minnesota model en andere gebieden die haar bijzonder interesseren zoals mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Zij heeft affiniteit met het werken met cliënten lijdend aan angsten, verslaving, problematiek in het omgaan met emoties en een negatief zelfbeeld. Feedback die Jolien van cliënten heeft gehad is dat zij betrokken is, niet veroordelend en met tact de vinger op de zere plek weet te leggen.

AGB: 94107314

Esmée

Esmée van der Meulen, psycholoog NIP

Esmée volgde haar bacheloropleiding psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en haar masteropleiding Medische Psychologie aan Tilburg University. De eerste ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg deed Esmée op binnen de Medische Psychologie afdeling van een algemeen ziekenhuis. In de daaropvolgende jaren is Esmée werkzaam geweest als psycholoog binnen de specialistische GGZ Het Rughuis en het pijnrevalidatiecentrum OCA, waar zij behandeling heeft geboden aan mensen die te maken hadden met zowel lichamelijke als psychische klachten. Tevens volgde zij in deze periode de basisopleiding tot ACT therapeut (Acceptance and Commitment Therapy).

Esmée heeft affiniteit met de behandeling van angstklachten, depressieve klachten, (lichamelijke) spanningsklachten en traumagerelateerde klachten. Ze werkt o.a. met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, ACT en mindfulness. Cliënten geven over Esmée aan dat ze zich snel bij haar op hun gemak voelen. Esmée beschrijft haar bejegeningsstijl als geduldig en betrokken.

AGB: 94105434

 

Rene

Rene Heijt, GZ-psycholoog, regiebehandelaar

Rene Heijt volgde zijn opleiding tot psycholoog in Amsterdam, met de accenten klinische psychologie en neuropsychologie. Deze ronde hij af in 1993.

Hij werkte achtereenvolgens op de afdelingen Medische Psychologie van zowel het Ziekenhuis van de Vrij Universiteit van Amsterdam als het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam. Hierbij waren zijn activiteiten vooral gericht op neuropsychologische diagnostiek en begeleiding.

Hierna was hij enkele jaren werkzaam in de praktijk Heijt en Van Hattum, waar de nadruk lag op psychologische expertise onderzoeken in het kader van juridische letselschadeprocedures.

In 1998 behaalde Rene de BIG-registratie tot Gezonheidszorgpsycholoog.

Vervolgens zijn de interesses en werkzaamheden van Rene meer en meer richting behandeling van psychische klachten verschoven. In dit kader werkte hij vervolgens enkele jaren bij Promind te Alkmaar en maakte vervolgens de overstap naar Psiconsult te Zaandam. Bij beide praktijken lag de nadruk op kortdurende oplossingsgerichte behandelingen

Vanuit de activiteiten in de eerste lijn heeft Rene zijn werkzaamheden vervolgens uitgebreid naar de specialistische GGZ, onder andere bij Leven in Herstel (Verslavingszorg) en later bij Psycho Medisch Centrum.

Rene integreert in zijn werkzaamheden technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie, Oplossingsgerichte Therapie, Mindfulness Based Cognitive Therapy, Motiverende Gespreksvoering en EMDR.

AGB: 94004834 BIG: 89052991325

 

Sandra

Sandra Süverkropp, secretaresse

Sandra Süverkropp is sinds 2013 werkzaam binnen het team van PMC als secretaresse. Van maandag tot en met vrijdag is zij van 9:00 tot 12:00 het aanspreekpunt voor de cliënten en de medewerkers. Zij zorgt voor de aanname van cliënten en voert administratieve- en ondersteunende taken uit. Zij is de verbindende factor tussen de cliënten en de psychologen en psychiater.

Psycho Medisch Centrum N-Holland

De Werf 11
1502 GS Zaandam
Telefoon: 075-6125865
info@pmcnh.nl

Bedrijfsgegevens

KvK 72980273
NL35ABNA0837931908
BTW nr 8593.07.694.B.01
AGB 22221096

iso-hkz-9001-1c